?:

BUNLARI SAKIN UNUTMAYIN!

Bebeğiniz uyumadan önceki son beslenmesinde ve gece şekerli gıdalar vermeyin. * Biberonla süt içirdikten sonra ağız temizliği için su içirin, bir parça peynir verin. * Emziği kesinlikle bala, şekere, pekmeze batırmayın. Beslen me sırasında bebeğinizin kaşığını kendi ağzınıza almayın, lokmaları ağzınızdan çıkarıp bebeğe vermeyin.

Doğum sonrası, her beslenmeden sonra bebeğin diş ve dişetlerinin ıslak gazlı bez ile silinmesi veya bebek fırçalarıyla temizlenmesi erken dönem süt dişi çürüklerinin oluşmasını engeller. Bu işleme süt dişleri sürdükten sonra da devam edilmelidir. Fırça, macun seçimi; süt dişlenme dönemi ve emzik kullanımı hakkında bilgiler diş hekiminden öğrenilmelidir. ilk dişler genelde 6-8 aylık dönemde sürerler.

Çocuğunuza şe kerli yiyecek ve içecekleri öğün arasında vermeyin. Bebeğinizi su biberonu dışında başka biberonla uyutmayın. Bebeklere 1 yaşından sonra emzik ve biberon bıraktırılmalı, bardak ve kaşık kullanarak beslenmeye alıştırılmalıdır.

1 yaşında ilk diş hekimi randevusu alınmalıdır 2 yaşından itibaren sizin kontrolünüzde günde iki defa dişlerini düzenli fırçalatın. Çocuğunuzun yaşına uygun diş fırçası ve macun seçin. 2 yaşında çocuğun besleyici olmayan emme alışkanlığından vazgeçmesini sağlayın. Parmak emme ve uzun süreli besleyici olmayan emmenin olumsuz sonuçlarını öğrenin, gerekirse profesyonel yardım alin.

Diş macununun miktar bezelye büyüklüğünde olmalıdır. Çocuğunuzun diş macununu yutmasına engel olun.

Diş çürüğünü engellemek için; floridli diş macunu ile diş fırçalamak ve flor uygulamak en etkili yöntemlerdir.

Şehir içme suyundaki flor seviyesi, yüzeyel vesistemik flor kaynakları öğrenilmelidir. Florluiçme suyu tavsiye edilir. Yüzeyel flor uygulamaihtiyaçları diş hekimi tarafından belirlenmelidir.Sağlıklı beslenmenin ağız ve diş sağlığıile direkt ilişkisi vardır. Şekerli yiyecek veiçeceklerin alınma sıklığı azaltılmalıdır. Çürüğe yatkınlığı belirleyen faktör alınan şeker miktarıdeğil, şekerin alınma sıklığıdır. Bebeğe verilenmeyve suları sulandırılmalıdır.

Süt dişlerinde çürük varsa mutlaka tedaviettirilmelidir.Ebeveynlerin/bakıcılarınçocuğun ön ve arkadişlerinde oluşabilecek beyaz, kahverengi siyah noktaları kontrol ettirmeleri gerekir. Çünkübunlar çürük belirtileridir. Ayrıca çocuğun sütdişleri ve ilk daimî dişlerine fissür örtücü (diş koruyucu) uygulamaları, dişlerin çürüğe karşıkorunması açısındanoldukça önemlidir.6 yaşında, süt dişlerinin en arkasından süren. Ömür boyu ağızda kalması gereken 6 yaşdişlerine fissür örtücü uygulatın. Çürük var isemutlaka tedavi ettirin. Düşmezamanından önce süt dişi kaybı varsa,mutlaka yer tutucu yaptırın. 

şikayetBunu rapor et

Yanıt Bırak


Yanıt vermek için önce giriş yapmalısın.