Ağız sağlığımız dişlerimiz için çok önem arz etmektedir. Ağız sağılığımızı korumak,sağlıklı ve parlak dişlere sahip olmamız için ve besinleri daha iyi çiğnemek sindirmek için ağız bakım şarttır. Hem toplumda hem de psikolojik olarak bizi etkiler Diş çürükleri olsun diş eti kanamaları olsun bu olumsuz vakalarla karşılaşmamız için ağız bakımı düzenli olarak yapılması gerekir.
Sabahları ilk iş diş fırçalandıktan sonra mümkünse her yemekten sonra ve akşam yatmadan önce ağız bakımı yapılmalıdır. En yaygın ağız bakım aracı diş fırçasıdır. Bakterilerin ağız ve dil üzerinden atılması diş fırçası ile sağlanır. Diş fırçalarımızı mümkün mertebede üç aylı periyotla değiştirmek gerekir. Ağız temizliğimizde kullanılması gereken en yayığın araçlar şunlardır; Diş macunu, misvak veya diş ipi, Gargara yapmak için bir bardak su, Ağız bakımı yapılırken elbiselerin kirlenmesini önlemek için kağıt mendil, Dudak merhemi veya nemlendirici ağız bakım için kullanabilecek araçlardır. Çocuklar olsun bireyler olsun genellikle yanılış diş fırçalama yöntemlerinden dolayı ağız diş sağlığımız olumsuz etkilenmektedir. Yanlış fırçalama sonucunda diş eti zayıflar ve kanamaya yol açar dişlerimiz doğru bir şekilde fırçalamamız gerekir günde en az 2 kere fırçalanması şarttır.
Peki diş nasıl fırçalanır sorusuna istinaden; Diş macununu hafifçe ıslatın, üzerine diş macununu nohut tanesi büyüklüğünde olacak şekilde sıkın, Diş fırçasını her bir dişin üzerinde nazikçe dolaştırın ve daire şekli çizin. Çok fazla bastırmayın ki diş etlerine zarar vermeyesiniz. Her bir dişin iç tarafını, dışını ve tepe noktasını temizleyin. Ağız kokusuna yol açabilen dil üzerindeki gözenekleri de fırçalamayı ihmal etmeyin.
Diş fırçalanması çocukluk döneminden kazanılması gereken alışkanlıktır Burada ebeveynlere düşen görev oldukça fazladır. Ve böylece çürüklere, diş eti kanalarına sebebiyet verilmez. Daha sağlıklı dişlere sahip oluruz böylece Ağız bakımızı düzenli periyotlarla yapılması daha parlak beyaz dişlere sahip oluruz. Gelin güzel gülüşlere sahip olalım.
Yanıt Bırak